Hoe update ik mijn Smart TV naar de vernieuwde RTL XL app?

Kijk eerst of jouw Smart TV onder een van de volgende categorieën valt:

• Samsung 2012 en hoger
  • LG 2012 en hoger
  • Philips 2014 en hoger

Staat jouw TV niet in bovenstaand lijstje, dan is het helaas (nog) niet mogelijk om jouw Smart TV te updaten naar de vernieuwde RTL XL Smart TV app.

Staat jouw Smart TV model wel in het bovengenoemde lijstje? Lees dan hieronder hoe je jouw app kunt updaten:

Samsung

Het bijwerken van de app gaat automatisch, tenzij je hebt ingesteld je apps op je Smart TV niet automatisch te willen updaten, dit kun je per app instellen. Het instellen van Auto Update van de Smarthub kan door binnen de Smarthub naar ‘opties’ te gaan. Staat AutoUpdate uit, dan geeft Smarthub aan dat er een update beschikbaar is.

Het verschilt per model hoe je vervolgens je app kunt updaten:

Samsung 2012:

• Klik op je afstandbediening op ‘smart hub'
  • Klik op ‘Samsung Apps'
  • Selecteer de app die je wilt updaten
  • Selecteer ‘update’, de app wordt nu geüpdatet
Samsung 2013:
  1. Klik op je afstandbediening op ‘smart hub'
  2. Klik op ‘Featured'
  3. Klik ‘Apps'
  4. Klik op ‘Apps to update’ bovenaan het scherm
  5. Selecteer de app die je wilt updaten
  6. Na selectie, klik ‘update’, de app wordt nu geüpdatet

Samsung 2014:

• Klik op de smart button op je afstandsbediening
  • Klik op ‘Featured'
  • Klik ‘Apps'
  • Ga naar de app die je wilt updaten, en houd de ‘ok’ knop op je afstandsbediening 3 seconden ingedrukt
  • Klik ‘Update Apps’, de app wordt nu geüpdatet

Samsung 2015/2016:

• Klik op je afstandbediening op ‘smart hub'
  • Klik op ‘Featured'
  • Klik op het instellingen icoon rechtsboven in het scherm
  • Klik op ‘Update Apps'
  • Selecteer de app die je wilt updaten (of selecteer alles)
  • Click op ‘Update’, de app wordt nu geüpdatet

LG 2012 en hoger

Smart TV’s van LG updaten de app zelf, je hoeft hier dus niks voor te doen!

Philips 2014 en hoger

De Smart TV’s van Philips, waar de vernieuwde Smart TV app op kan draaien, updaten automatisch, je hoeft hier dus niks voor te doen!

Lukt het niet om je app te updaten? Stel een vraag aan ons Customer Care team.