Ik krijg een melding dat ik Silverlight moet installeren. Wat nu?

Krijg je een Silverlight melding, dan betekent dit dat het gaat om een betaalde video.

1. Ik heb Silverlight geïnstalleerd maar krijg nog steeds de Silverlight melding.
Het kan zijn dat je meerdere malen wordt gevraagd om Silverlight te installeren, terwijl je dit al hebt gedaan. In dat geval ligt het vaak aan het feit of op jouw apparaat de plugin wel of niet is ingeschakeld. Lees hieronder hoe je de Silverlight plugin kunt inschakelen.

Silverlight inschakelen voor Safari
Het kan zijn dat je meerdere malen wordt gevraagd om Silverlight te installeren, terwijl je dit al hebt gedaan. In dat geval ligt het vaak aan het feit of jouw apparaat de plugin wel of niet toestaat.
Ga naar 'Safari', 'voorkeuren' en selecteer 'beveiliging', vink vervolgens 'sta plugins toe' aan. Selecteer vervolgens 'plugin-instellingen' en vink 'Silverlight' aan. Klik vervolgens op 'Silverlight' en zet 'rtlxl.nl' op 'aan'.

Silverlight inschakelen voor Internet Explorer
Het kan voorkomen dat Silverlight is uitgeschakeld bij de 'invoegtoepassingen'. Druk op 'alt' op je toetsenbord en tegelijkertijd op 'extra', selecteer vervolgens 'invoertoepassingen beheren'. Ga naar 'Type invoegtoepassingen' en klik op 'werkbalken en uitbreidingen'. Selecteer 'alle invoegtoepassingenen', en selecteer vervolgens 'Microsoft Silverlight'. Zorg dat 'Microsoft Silverlight' op 'ingeschakeld' staat. Start je browser opnieuw op.
Meer informatie over hoe je invoegtoepassingen, zoals Silverlight, kunt inschakelen vind je op de website van Microsoft.

Silverlight inschakelen voor Mozilla Firefox
Het kan voorkomen dat Silverlight is uitgeschakeld bij de 'plugins'. Ga naar het menu rechtsboven (3 streepjes) in je browser, selecteer 'add-ons', en vervolgens 'plug-ins' (links in het scherm). Ga naar 'Silverlight Plug-In' en selecteer 'altijd activeren'. Meer informatie over hoe je plugins, zoals Silverlight, kunt inschakelen vind je op de website van Mozilla Firefox.

Let op: Gebruik je de nieuwste versie van Mozilla Firefox (versie 52)? Dan is het niet mogelijk om Silverlight te gebruiken. In dit geval willen we je vragen een andere browser te gebruiken, zoals Chrome of Safari.

Silverlight inschakelen voor Google Chrome
Het kan voorkomen dat Silverlight is uitgeschakeld bij de 'plugins'. Ga in je adresbalk naar 'chrome://plugins' , hier zie je een overzicht van de geïnstalleerde plugins en of deze in/uitgeschakeld zijn. Zorg dat Silverlight is ingeschakeld en start je browser opnieuw op. Meer informatie over hoe je plugins, zoals Silverlight, kunt inschakelen vind je op de website van Google Chrome.

2. Ik heb Silverlight geïnstalleerd, maar heb niet de juiste versie.
Als je deze melding krijgt, lijkt het erop dat Silverlight niet is geïnstalleerd of is uitgeschakeld. Deze melding wordt alleen getoond in browsers waar het mogelijk is om Silverlight te installeren, dus niet in de mobiele app of in de Chrome browser.

Controleer allereerst of je, de laatste versie van, Silverlight hebt geïnstalleerd. Is dit het geval en krijg je toch de melding dat je Silverlight moet installeren? Dan is het mogelijk dat Silverlight nog niet is ingeschakeld.